Ingrediënten:
-
Worteltaart
- 75g stukjes walnoot
- 100g wortelen
- 225g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 125g lichte Muscovado-suiker
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 150ml zonnebloemolie
Mascarpone-glazuur
- 250g mascarponekaas
- 200g roomkaas
- 150g poedersuiker, gezeefd
- Schil van 1 sinaasappel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde bakvorm van 20 cm (8 inch) licht in en bekleed met bakpapier met antiaanbaklaag.
- Gebruik de kleine werkkom met het kleine hak-/ mengmes. Hak de stukjes walnoot fijn met de functie 'PULSE'. Verwijder de kleine kom en bewaar 50 g gehakte walnoten voor de cake en 25 g voor het glazuur.
- Gebruik de grote werkkom met de fijne rasp / raspschijf en rasp de wortels.
- Verwijder de schijf en plaats het grote hak-/ mengmes in de werkkom. Voeg alle cake-ingrediënten, waaronder 50 g gehakte walnoten, toe aan de geraspte wortels in de grote kom.
- Gebruik de ‘PULSE’-knop totdat het mengsel goed begint te mengen en mix dan met de ‘LOW’-knop totdat je een glad mengsel hebt. Meng niet te veel. Draai het mengsel in de voorbereide cakevorm en strijk het oppervlak voorzichtig waterpas.
- Bak ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven of tot de cake goed is gerezen, goudbruin en begint te krimpen van de zijkanten van de vorm. Prik met een fijne satéprikker in het midden van de cake. De cake is gaar als de prikker er schoon uitkomt.
- Laat de cake een paar minuten in de vorm afkoelen voordat je hem voorzichtig op een rooster legt.
- Voor het mascarpone-glazuur gebruik je de kleine werkkom met het kleine hak-/ mengmes.
- Voeg de mascarponekaas, roomkaas en poedersuiker toe aan de kleine kom.
- Mix de ingrediënten met de ‘PULSE’-knop. Voeg de sinaasappelschil toe en combineer opnieuw met de 'PULSE'-knop. Doe het niet te lang, anders wordt het glazuur een beetje vloeibaar.
- Om de cake te bereiden, snijd je hem in de lengte door het midden en krijg je 2 ronde helften.
- Sandwich deze twee helften samen met een derde van de glazuur (gelijkmatig verdeeld). Gebruik de overgebleven glazuur om de bovenkant (en zijkanten indien gewenst) te bedekken.
- Besprenkel de bovenkant met de overgebleven gehakte walnoten.
- Serveer meteen.