Ingrediënten:
-
Ijs
- 2 pakjes kokosmelk
- 1/2 kopje pure ahornsiroop
- 6 el cacaopoeder
- Snufje Himalaya zout
Warme chocoladesaus
- 2 el kokosolie
- 2 el havermelk
- 1/4 cup ahornsiroop
- 1/4 cup cacaopoeder
- Optioneel: gehakte hazelnoten als topping
Bereidingswijze:
- Zet de kom de avond ervoor in de vriezer.
- Om het ijsmengsel te maken, doe je de ingrediënten in een blender en klop je ongeveer 30 seconden goed (de Cuisinart 3-in-1-staafmixer is hier goed geschikt voor).
- Giet het ijsmengsel in een luchtdichte bak en zet twee uur in de koelkast, want het moet koel zijn zodat het ijs straks goed kan bevriezen.
- Giet na twee uur het ijsmengsel in de Iced Dessert Maker en laat het 15-20 minuten roeren tot het ijs wordt!
- Voeg voor de warme chocoladesaus de ingrediënten toe aan een blender en mix ongeveer een minuut. Giet de inhoud over naar een pan en mix de saus op laag vuur (je kunt ook hiervoor de Cuisinart 3-in-1-staafmixer goed gebruiken).
- Schep je ijs in een kom, giet de saus erover en voeg eventuele toppings toe.