Ingrediënten:
- 1 grote aubergine
- 3 el tahin
- 2 el citroensap
- 1 el olijfolie + klein beetje extra om te besprenkelen
- 1 teentje knoflook, geschild
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- Zout en peper
- Verse koriander en crackers
Bereidingswijze:
- Verwarm een oven voor op 180°C / 200°C en snijd de aubergine in de lengte doormidden. Leg de gesneden kant op een bakplaat en rooster ze ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn. Laat ze rusten tot ze koel genoeg zijn om ze verder te bereiden.
- Haal de schil van de aubergine en voeg het vruchtvlees toe aan de Mini Prep Pro. Voeg de tahin, het citroensap, de olijfolie, de knoflook, de paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Mix tot een gladde ne romige massa, schraap indien nodig langs de zijkanten. Voeg eventueel wat extra paprikapoeder, citroensap, zout of peper toe.
- Koel ongeveer 1 uur en giet het mengsel dan in een kleine kom. Besprenkel met extra olijfolie, gehakte koriander en serveer met crackers.