Ingrediënten:
- 120g gemengde witte, rode en zwarte quinoazaden
- 150ml water
- 200g zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- ½ tl komijnzaad
- 70g kleine broccoliroosjes
- 10 kerstomaatjes, gehalveerd
- Bladeren van 4 takjes tijm
- Zout & versgemalen peper
Dressing
- 2 el olijfolie
- Sap van 2 citroenen
- 1 tl ahornsiroop
- Zout & versgemalen peper
Bereidingswijze:
- Doe de quinoa en het water in de stoomschaal en sluit af met de plastic deksel. Stel de timer in op 25 minuten, zet de glazen deksel vast en druk op start.
- Leg de in blokjes gesneden zoete aardappel met de komijnzaadjes in het stomende vergiet. Leg het, met nog 10 resterende minuten op de timer, op de schaal naast de quinoa. Zet de glazen deksel vast en ga door met stomen.
- Met nog 5 minuten op de timer strooi je de broccoli over de stomende zoete aardappel.
- Terwijl de ingrediënten stomen, klop je de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Gooi in een kom alle gestoomde ingrediënten samen met de kerstomaatjes en de tijmblaadjes. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Besprenkel de quinoasalade met de dressing en serveer.