Ingrediënten:
-
Geconserveerde citroen
- 1 citroen
- 100g suiker
- 100g tafelzout
Mosselen
- 1 kg verse mosselen, goed afgespoeld en onthaard
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 rode ui, geschild en in reepjes gesneden
- 100g Kalamata-olijven, in reepjes gesneden
- ½ bos platte peterselie, grof geplukt
- 8 ongeschilde teentjes knoflook
Bereidingswijze:
-
Geconserveerde citroen
- Snijd de citroen heel dun.
- Meng met de suiker en het zout en laat een nacht in een luchtdichte bak staan
Mosselen
- Leg de gewassen mosselen op de stoomschaal in de glazen schaal en gooi de gebroken of geopende mosselen weg.
- Verdeel de gesneden paprika, rode ui, olijven en teentjes knoflook over de mosselen.
- Stel de timer in op 8 minuten en druk op start.
- Spoel de geconserveerde citroen af.
- Als alle mosselen open zijn, strooi je de peterselie en de geconserveerde citroen erover en serveer je ze.
- Gooi alle mosselen die niet zijn geopend weg.