Gestoomde asperges met zacht gekookt ei
Voorbereidingstijd:
5 minuten
Bereidingstijd:
10 minuten
Stomen is een snelle en gezonde manier om asperges te koken en helpt voedingsstoffen, vitamines en kleur te behouden. Probeer het eens in combinatie met zachtgekookte eieren voor een gezonde lunch of een lichte brunch.
Ingrediënten:
- 500 g groene asperges (geschild)
- 3 verse eieren
- 3 lente-uitjes (fijngehakt)
- 2 el platte peterselie (fijngehakt)
- 2 el zwarte olijven
- 2 el gekonfijte stukjes tomaat
- 1 gekonfijte citroen in partjes en het sap
- 2 el gemalen pistache
- Zout en versgemalen peper
Bereidingswijze:
- Voeg de eieren toe aan de Cuisinart Professional Glass Steamer en stel de timer in op 10 minuten.
- Voeg de asperges toe aan de stomer als er nog ongeveer 5 minuten over zijn op de timer.
- Verwijder de eieren en pel ze. Serveer de asperges op een bord.
- Schik de gekonfijte tomaten, uien, olijven, gekonfijte citroen, pistachepoeder, peterselie en breng op smaak.
- Voeg het ei toe en snijd het doormidden.
- Besprenkel met het sap van de citroen en een beetje olijfolie.