Ingrediënten:
- 150g gemengde noten
- 40g zaden
- 200g dadels
- 80g amandelboter
- 2 el siroop
- 1 el kokosolie, gesmolten
- 1 tl amandelaroma
- 180g haver
Bereidingswijze:
- Week de dadels 10 minuten in kokend water.
- Rooster de gemengde noten 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C / 200°C tot ze geurig ruiken. Druk kort in de Mini Prep Pro-keukenmachine om ze iets te kruimelen. Doe in een grote mengkom.
- Giet de dadels af en voeg ze toe aan de Mini Prep Pro-keukenmachine en mix tot ze dikkig zijn. Voeg de amandelboter, siroop, kokosolie en amandelaroma toe en verwerk tot alles volledig gemixt en glad is.
- Voeg het dadelmengsel samen met de zaden en haver toe aan de noten en gebruik een lepel en je handen om de mix bij elkaar te brengen.
- Breng het mengsel over naar een beklede ovenschaal of schaal (ongeveer 20 x 17 cm) en druk stevig aan om het mengsel te dichten. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
- Zodra de mueslirepen met geroosterde noten zijn uitgehard, snijd ze in 12 repen en bewaar ze tot 5 dagen in een luchtdichte verpakking.