Ingrediënten:

  • 150g gemengde noten
  • 40g zaden
  • 200g dadels
  • 80g amandelboter
  • 2 el siroop
  • 1 el kokosolie, gesmolten
  • 1 tl amandelaroma
  • 180g haver

Bereidingswijze:

  1. Week de dadels 10 minuten in kokend water.
  2. Rooster de gemengde noten 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C / 200°C tot ze geurig ruiken. Druk kort in de Mini Prep Pro-keukenmachine om ze iets te kruimelen. Doe in een grote mengkom.
  3. Giet de dadels af en voeg ze toe aan de Mini Prep Pro-keukenmachine en mix tot ze dikkig zijn. Voeg de amandelboter, siroop, kokosolie en amandelaroma toe en verwerk tot alles volledig gemixt en glad is.
  4. Voeg het dadelmengsel samen met de zaden en haver toe aan de noten en gebruik een lepel en je handen om de mix bij elkaar te brengen.
  5. Breng het mengsel over naar een beklede ovenschaal of schaal (ongeveer 20 x 17 cm) en druk stevig aan om het mengsel te dichten. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
  6. Zodra de mueslirepen met geroosterde noten zijn uitgehard, snijd ze in 12 repen en bewaar ze tot 5 dagen in een luchtdichte verpakking.

Benodigde apparatuur