Ingrediënten:

  • 800g gemengde bessen (vers of bevroren)
  • 100g kristalsuiker
  • 5cm stuk sinaasappelschil

Serveer met

  • Bessen naar keuze
  • Granaatappelpitjes

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur lager om te laten sudderen. Laat sudderen totdat de saus is ingedikt en de bessen uit elkaar vallen, ongeveer 30 tot 35 minuten.
  2. Laat volledig afkoelen, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  3. Verwijder voor het karnen de sinaasappelschil.
  4. Monteer de paddlehouder van de Iced Dessert Maker voor vers fruit. Plaats in de diepvrieskom in het apparaat en zet het apparaat aan. Terwijl het fruit draait, giet je het mengsel in de bevroren schaal. Laat het roeren tot het mengsel verdikt is, ongeveer 20 minuten. De sorbet heeft een zachte textuur. Als een vastere consistentie gewenst is, doe de sorbet om een ​​luchtdichte bak en zet het nog ongeveer 2 uur in de vriezer.
  5. Serveer met

    • Bessen naar keuze en granaatappelpitjes.

Benodigde apparatuur