Ingrediënten:
- 300g avocadovlees (ongeveer 3 kleine avocado's)
- 300ml halfvolle melk
- 100g basterdsuiker
- 1 tbsp citroensap
- 200ml slagroom
Bereidingswijze:
- Voeg in een keukenmachine de avocado, halfvolle melk, basterdsuiker en citroensap toe. Mix tot een gladde massa, zonder klontjes.
- Voeg de slagroom toe en mix het tot een lobbige massa.
- Voor het beste resultaat plaats je het mengsel in de koelkast voor minimaal 2 uur of laat het er een nachtje in staan.
- Als je klaar bent om het ijs te karnen, klop je het mengsel kort op en giet je het in de ijsmachine.
- Roer het ijs 30 minuten of totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
- Serveer onmiddellijk of plaats in de vriezer in een luchtdichte verpakking voor een stevigere textuur.
- Zorg ervoor dat het mengsel is afgekoeld tot 4°C of lager voordat je gaat karnen.
- Lekker om te serveren met Amaretti koekjes.
Tips & tricks: