
Ingrediënten:
- 4 eiwitten
- 1 tl cream of tartar
- 1 tl witte wijnazijn
- 225 g fijne kristalsuiker
- 250 ml slagroom
- 1 el gezeefde poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- 4 - 6 geschilde clementines
- Poedersuiker om te bestuiven
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 140 °C / 120 °C (hete lucht) / gasoven stand 1.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Maak een cirkel van 23 cm op het bakpapier om de vorm van je pavlova te bepalen.
- Gebruik de handmixer met de gardes om de eiwitten in een schone, droge kom te kloppen. Meng op SNELHEID 3 tot het mengsel schuimig wordt. Voeg de cream of tartar en de witte wijnazijn toe. Verhoog tot SNELHEID 5. Blijf kloppen op een hogere snelheid tot de eiwitten stijve pieken beginnen te vormen.
- Klop er geleidelijk de suiker onder. Klop het mengsel telkens opnieuw tot stijven pieken nadat je suiker toegevoegd hebt. Wanneer het glanzend
- en zacht is, lepel je het meringuemengsel op het bakpapier. Maak met de achterkant van een lepel een holte in het midden.
- Bak 70 minuten in de oven totdat de meringue lichtjes kleverig is in het midden en krokant aan de buitenkant. Zet de oven uit. Laat de deur lichtjes openstaan en laat de meringue volledig afkoelen.
- Verwijder de gardes en was ze grondig voordat je ze opnieuw bevestigt. Klop de room, de poedersuiker en de vanille-extract in een grote, schone kom op SNELHEID 1. Verhoog tot SNELHEID 5 tot er zachte pieken ontstaan.
- Lepel de room op de afgekoelde meringue en versier met de clementines.
- Zeef er voor het serveren wat poedersuiker over.