Ingrediënten:
- 14 passievruchten (300 g vruchtvlees hiervan)
- 150 g basterdsuiker
- 150 ml water
- 1 tl vloeibare glucose
- 1 fles Prosecco
Bereidingswijze:
- Verwijder het vruchtvlees van de passievruchten en maal het in een keukenmachine om het vruchtvlees uit de zaden te verwijderen. Zeef het vruchtvlees om de zaden eruit te halen. Voeg een eetlepel van de zaden terug in het sap en gooi de rest van de zaden weg.
- Doe de suiker en het water in een kleine steelpan en breng aan de kook. Roer voortdurend tot de suiker is opgelost. Laat sudderen tot er een siroopvloeistof ontstaat. Haal van het vuur en voeg toe aan het vruchtensap, samen met de glucosestroop. Roer goed en laat afkoelen. Zet minimaal 2 uur in de koelkast, bij voorkeur een nacht.
- Bevestig de peddel voor Italiaans ijs en giet langzaam de passievruchtenmix in de ijskom. Sluit het deksel en stel de timer in op 40 minuten. Draai totdat de sorbet de gewenste consistentie heeft bereikt. Schenk het over in een luchtdichte verpakking en zet ‘m in de vriezer om te bewaren.
- Schep voor de cocktails een theelepel sorbet op de bodem van een champagneglas en garneer met Prosecco. Roer en serveer onmiddellijk.