Ingrediënten:

  • 183 g poedersuiker
  • 123 g gemalen amandelen
  • 110 ml eiwitten, ong. 3 middelgrote eiwitten (op kamertemperatuur)
  • ¼ tl zout
  • 40 g kristalsuiker
  • 1-2 druppels voedingskleurstof (eventueel)
CHOCOLADE-GANACHEVULLING
  • 120 ml double cream (combinatie van slagroom en mascarpone)
  • 120 g zwarte chocoladevlokken

Bereidingswijze:

  1. Leg bakpapier op twee grote bakplaten. Je kunt er eventueel een sjabloon met cirkels onder leggen als hulpmiddel (3 cm diameter).
  2. Meng in een kom van een keukenmachine de poedersuiker en gemalen amandelen. Meng op een lage snelheid tot alles extra fijn is. Zeef het amandelmengsel door een fijnmazige zeef in een grote kom.
  3. Neem een grote kom. Klop de eiwitten en ¼ tl zout met de handmixer met de gardes. Start op SNELHEID 1 en verhoog tot SNELHEID 5 tot er zachte pieken ontstaan.
  4. Voeg geleidelijk de suiker toe totdat alles volledig gemengd is. Klop verder tot er stijve pieken ontstaan en je een dikke, glanzende meringue hebt.
  5. Voeg de kleurstof toe en klop kort op SNELHEID 1 totdat alles gemengd is.
  6. Doe ongeveer een kwart van de meringue bij het amandelmengsel en meng goed. Voeg de resterende meringue toe met een spatel. Meng voorzichtig tot het mengsel glanst. Als je de spatel uit het mengsel haalt, moet er een dikke sliert van afglijden en zachtjes in het mengsel wegsmelten.
  7. Lepel het macaronmengsel in een spuitzak met een platte spuitkop van 1 cm. Houd de zak verticaal ten opzichte van de bakplaat en spuit kleine rondjes van ongeveer 3 cm op het bakpapier. Tik stevig met de bakplaat op
  8. een werkblad om gevangen luchtbelletjes te verwijderen. Laat de macarons ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur rusten tot ze een korstje krijgen.
  9. Verwarm de oven voor op 170 °C / 150 °C (hete lucht) / gasoven stand 3- 4.
  10. Bak de macarons 12 minuten voordat je ze uit de oven haalt. Schuif de macarons, op het bakpapier, van de bakplaat en laat ze afkoelen.
CHOCOLADE-GANACHEVULLING
  1. Om de vulling te maken, doe je de room in een kleine steelpan en breng bijna aan de kook.
  2. Doe de chocoladevlokken in een glazen kom en giet over de warme room. Zet enkele minuten aan de kant.
  3. Neem de handmixer met de gardes. Meng de chocolade en de room op SNELHEID 2 tot het mengsel glad is. Zet aan de kant tot het mengsel de juiste dikte om te spuiten heeft.
  4. Doe het chocolademengsel in een schone spuitzak met een kop van 1 cm. Spuit ongeveer een theelepel van de ganache op de vlakke kant van een macaron. Leg er een andere macaron op om een sandwich te maken. Herhaal met de rest van de ganache.
  5. Leg een nacht in de koelkast in een luchtdichte doos. Serveer de volgende dag.

Benodigde apparatuur