Koekjes Met Veenbessen En Witte Chocolade

Koekjes Met Veenbessen En Witte Chocolade

Porties: 18

Ingrediënten:

  • 100 g zachte, ongezouten boter
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 60 g lichtbruine basterdsuiker
  • 175 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 ei
  • 100 g witte chocoladevlokken
  • 75 g gedroogde veenbessen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C / gasoven stand 3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  2. Doe de boter en de suiker in een grote mengkom. Gebruik de handmixer met de gardes. Meng op SNELHEID 1. Verhoog tot SNELHEID 5 en meng tot het mengsel licht en vloeiend is.
  3. Voeg het ei toe en klop op SNELHEID 1 om te mengen. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Meng kort op SNELHEID 1 tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  4. Voeg de witte chocoladevlokken en de veenbessen toe. Meng op SNELHEID 3 tot het deeg een bol begint te vormen.
  5. Gebruik telkens ongeveer een eetlepel van het koekjesdeeg. Maak er balletjes van en leg op de bakplaat met bakpapier.
  6. Dek af met vershoudfolie en laat 15 minuten afkoelen in de koelkast.
  7. Duw de deegballetjes lichtjes plat met je vinger. Zet ze vervolgens 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze goudbruin zijn. Bak ze niet te lang omdat de koekjes het best zijn als ze nog wat taai zijn.
  8. Laat afkoelen en serveer.

Benodigde apparatuur