Ingrediënten:

  • 220 ml volle melk
  • 150 g kristalsuiker
  • 450ml slagroom
  • 1 tl vanillebonenpasta of vanille-extract

Bereidingswijze:

  1. Giet de melk en de suiker in een middelgrote kom en klop tot de suiker is opgelost.
  2. Roer de slagroom en vanille door het mengsel, dek af en zet als de tijd het toelaat 2 uur of bij voorkeur een nacht in de koelkast.
  3. Klop het mengsel en giet het in de kom van de ijsmachine, met de ijspeddel bevestigt. Dek af met het deksel.
  4. Zet de ijsmachine aan. Als je een voorvriesmodel gebruikt, stel je de timer in op 25-30 minuten. Als je een professioneel compressormodel gebruikt, stel je de timer in op 40-50 minuten. Om een stevigere consistentie te krijgen, laat het ijs langer in de ijsmachine draaien.
  5. Serveer of bewaar in een luchtdichte verpakking in de vriezer.