Ingrediënten:
- 600 g rode frambozen, ontdooid, gepureerd en uitgelekt
- 170 g kristalsuiker
- 200 ml halfvolle melk
- 200ml slagroom
- 4 grote eidooiers
- 40 g vetvrije melkpoeder
- 1.5 tl vanille-extract
- 1-2 druppels rode kleurstof, optioneel om de kleur te versterken
Bereidingswijze:
- Doe de suiker, slagroom en halfvolle melk in een middelgrote pan, breng aan de kook op middelhoog vuur en roer om de suiker op te lossen. Houd warm op een laag vuur.
- Doe de eidooiers in een middelgrote kom en klop ze ongeveer 2 minuten tot ze ingedikt zijn.
- Voeg terwijl je de eieren klopt de helft van het hete suiker-, melk- en slagroommengsel toe en klop tot het gemengd is. Roer vervolgens in de pan met de rest van de suiker, slagroom en melk en verhoog het vuur tot medium.
- Roer het mengsel constant met een houten lepel, tot het mengsel als een custardsaus is ingedikt.
- Roer de melkpoeder erdoor en haal van het vuur. Zeef het mengsel in een kom door een fijne zeef.
- Voeg de gereserveerde frambozenpuree, vanille-extract en eventuele kleurstof toe aan het mengsel en roer goed door. Dek af en laat minimaal 2 uur afkoelen.
- Giet het gekoelde mengsel in de Ice Cream & Gelato Professional met de peddel voor Italiaans ijs eraan bevestigd en stel de timer in op 40-45 minuten voor zacht ijs en 50-60 minuten voor steviger ijs.
- Bewaar in de vriezer.