Dubbele Espresso Ijs Met Chantilly Room, Bittere Chocolade & Zandkoekjes
Gemaakt door Cellar Society
Ingrediënten:
IJs
- 500 ml dubbele espresso
- 250 ml halfvolle melk
- 12 eidooiers
- 150 g basterdsuiker
- 20 g oploskoffie
Garnering
- 1 reep 80% pure chocolade
- Karamelsaus
- Chantilly Crème
- Zandkoek
Bereidingswijze:
IJs
- Breng de melk zachtjes aan de kook in een pan.
- Mix de suiker en de eidooiers door elkaar.
- Schenk de opgewarmde melk over het eimengsel. Roer goed tot het helemaal glad is. Voeg de espressokoffie en de oploskoffie toe en meng goed.
- Plaats het gecombineerde puddingmengsel in een schone pan op laag vuur en roer continu tot de pudding dikker wordt. Niet koken.
- Doe de pudding in een kom en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
- Als het afgekoeld is, klop je het mengsel nog even door. Draai het gekoelde mengsel 50 minuten in de ijsmachine.
- Vries in tot serveren.
Servering
- Doe 3 bolletjes ijs in een ijsbeker.
- Besprenkel met karamelsaus.
- Leg een klodder Chantilly-room erop en bestrooi met chocoladevlokken (trek schilfers van de reep met behulp van een dunschiller).
- Serveer met een zandkoekje.